Felfedezés

Felfedezés

A szálloda környéke számos kulturális, szórakoztató és természet közeli programlehetőséget is kínál minden korosztálynak. Néhány ötlet, hová is érdemes ellátogatni. Az aktuális környékbeli rendezvényekről bátran kérdezd recepciónk személyzetét!

 

Magyarország egyik kiemelkedő minőségű, történelmi borvidéke. A Balaton víztükre megsokszorozva veri vissza a napsugarakat, ez kedvezően befolyásolja az éghajlatot, mediterrán mikroklímát teremt a tó környékén. A borvidéken alapvetően két borstílust szokás megkülönböztetni. A Balatonfüreden és környékén készített borok testesebbek, tüzesebbek, magasabb extrakt tartalommal és alkohollal, míg a csopaki borok tartózkodóbbak, kecsesebbek, finom illattal, zamatokkal.

Elsősorban fehér borszőlőfajtákat telepítettek, de némely pincészetek igazán ízletes vörösbort adó fajtákat is termelnek. A borvidék tradicionális, legnagyobb mennyiségben termelt fajtája a zöldes-fehér, rezedára emlékeztető illatú bort adó olaszrizling. A borvidék számos, kisebb és nagyobb pincészete várja pincelátogatásra, akár csodálatos balatoni kilátással és étkezéssel egybekötött kóstolásra az ide látogatókat.

Bővebb információ: Csopaki borvidék

Erdei környezetben fekvő, két, összesen 1,5 km hosszú bobpálya játszótérrel, fitnesz parkkal egész évben látogatható, kedvelt kirándulóhely, legmagasabb pontjáról csodálatos kilátás is nyílik a tóra.

Bővebb információ: Balatoni Bob

Öko turisztikai látogatóközpont, mely minden korosztály számára élményt nyújtó módon mutatja be a Tihanyi-félsziget múltját és jelenét.

Bővebb információ: Levendula Ház

Természetes mozgásformák, természetes környezetben a Balatoni Bob pálya mellett. 3 éves kortól várja a csúszni, mászni, lőni vágyókat, egészséges felnőtt és gyermek számára teljesíthető feladatokkal.

Bővebb információ: Serpa Kalandpark

Az ország egyetlen barlangja, melyet csónakkal járhatnak be a látogatók.

Bővebb információ: Tapolcai Tavasbarlang

Tihany jelképe az 1055-ben alapított Bencés Apátság, az ország egyik legismertebb és leglátogatottabb idegenforgalmi célpontja, ahol páratlan balatoni panorámát is élvezhetünk.

A román stílusú, egyetlen, eredeti helyén lévő királysírnak is helyet adó altemplom felett magaslik a lenyűgöző szépségű, messziről is jól látható barokk templom.

A múzeum a szerzetesi és népi életet mutatja be 1055-től napjainkig, a képzőművészeti galéria éppen aktuális kiállításával kiegészítve. Az Apátság számos kulturális rendezvénynek is helyet ad, orgonakoncertjei külföldön is ismertek.

Bővebb információ: Tihanyi Bencés Apátság

Veszprém dombjai és völgyei, boltívei és tornyai, a lejtős, szűk utcák és a tágas terek sok olyan titkot rejtenek, melyek felfedezésre várnak. Eltévedni nem lehet, mert a középpontban mindig ott a veszprémi vár.

A veszprémi Tűztorony egyike Veszprém jelképeinek és legrégibb épületeinek. A vár déli végében elhelyezkedő 48 méter magas torony középkori eredetű, napjainkban minden órában Csermák Antal Verbunkosát játssza. A torony körerkélyéről csodás kilátás nyílik Veszprém városrészeire.

A királynék városában a művészet is otthonra talált. A város kiemelt együttesei számos művészeti ágban egész éven át színvonalas programokat kínálnak, de az itt található múzeumok, egyházi kiállítások, galériák is hasznos időtöltést ígérnek.

Bővebb információ: Veszprém Város oldala

Kittenberger Kálmán Növény- és Vadaspark

A kicsiknek és nagyoknak egyaránt felejthetetlen élményt nyújtó, egyedi természeti adottságokkal rendelkező park lakói között a hagyományos állatkerti állatok mellett rengeteg különleges faj is megtalálható. Látványetetések, állatsimogató és rendezvények színesítik az Állatkert kínálatát. A Kölyökdzsungel játszóház és terráriumban a kalandra vágyó lurkók kedvükre kúszhatnak, mászhatnak, kipróbálhatják a Lajhár-utat, bemászhatnak egy állatszállító ládába, de megpihenhetnek a papagáj-klubban is, vagy onnan egy fedett csúszdán le is csúszhatnak.

A játszóteret különleges hüllőket bemutató terráriumok szegélyezik. Az Afrika-szavanna kifutón zebrákat, zsiráfokat és egy háromfős széles szájú orrszarvúcsaládot csodálhatnak meg a látogatók. Európában is egyedülálló komplexum, a Csimpánzvilág belső térében csupán egy üvegfal választja el a látogatókat a csimpánzoktól, a hatalmas külső kifutójukat pedig vizesárok szegélyezi.

Bővebb információ: Veszprémi Állatkert

Villagazdaság, római élménypark, római lakoma, múzeumi kiállítás, egy igazi időutazás.

Bővebb információ: Villa Romana

Magyarország legmagasabban fekvő élőfa-gyűjteménye, a Balaton-felvidéki Nemzeti Park bemutatóhelye. Mintegy hatszáz fa- és cserjefaj, illetve fajta szín- és formagazdagságát élvezheti az idelátogató.

Bővebb információ: Zirci Arborétum